INGÅR I KREDITBEVAKNING

ID-skydd med inkluderad experthjälp vid identitetskapningar

Vårt ID-skydd har hjälpt över 45 000+ kunder att skydda sin identitet mot bedrägeri samt mildra konsekvenserna av en identitetsstöld. Vår experthjälp förebygger bedrägerier och återställer din kreditvärdighet efter en identitetskapning.

Tryggsam id skydd
Arrow to page section

ID-skydd 24/7 med experthjälp vid identitetskapningar

Kreditbevakning med ID-skydd rekommenderat av reco 6 år i radTryggsam id skydd

Vårt ID-skydd har hjälpt 50 000+ till att skydda identiten mot ekonomisk förlust och minska spridningen av en identitetsstöld. Vår experthjälp förebygger och återställer din kreditvärdighet efter en identitetskapning.

Beställ Kreditbevakning: ID-skydd ingår Kundservice
maria älskar tryggsams id skydd

Vad är ett identitetskydd s.k. ID-skydd?

När du misstänker att du blivit ID-kapad ringer du spärrlinjen. Vårt ID-skydd hjälper vid alla former av bedrägerier och har samarbete med de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige

Experthjälp vid identitetstöld

Kreditscore är ett mått mellan 1-10 som används av långivare och kreditgivare för att bedöma om en person är en bra kandidat för att få lån eller kredit. Kreditscoren används som ett verktyg för att förutsäga hur troligt det är att personen kommer att betala tillbaka lånet eller krediten i tid.

Kreditkoll ingår endast i Kreditbevakningen

Vad är ett identitetsskydd, ett s.k. ID-skydd?

När du misstänker att du har blivit ID-kapad ringer du Tryggsams spärrlinje, som är öppen dygnet runt, alla dagar. Vårt ID-skydd hjälper vid alla typer av bedrägerier och vi samarbetar med de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige.

Experthjälp vid identitetstöld

När du misstänker att du har blivit ID-kapad ringer du Tryggsams spärrlinje. Bedrägerispärren spärrar ditt personnummer hos de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige.

Juridisk rådgivning för ID-kapning

Efter att ditt personnummer spärrats tar en specialiserad jurist över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet efter ett bedrägeri eller en identitetskapning. 

Tryggsams ID-skydd hjälper dig vid en identitetskapning

Tryggsam id skydd kundservice
Begränsar ID-stölden
Id skydd premium
Experter inom ID-kapning
mobilt brandlarm larmar sms rökutveckling
Förebygger bedrägeri

Rekommenderat ID-skydd

Vi har under åren utökat vårt ID-skydd till att skydda vid alla bedrägerier och anslutit flera kreditinstitut för ett bättre skydd!
Beställ Kreditbevakningen

Rekommenderat ID-skydd för sjätte året i rad!

Tryggsam har under åren utökat ID-skyddet till att skydda mot alla typer av bedrägerier och vi har anslutit flera kreditinstitut för att ge våra kunder ett ännu bättre skydd!

Beställ kreditbevakning
Tryggsam rekommenderat företag reco 2022Reco 2021 ID-skyddTryggsam rekommenderat företag 2020
2022
2021
2020

Vanliga frågor om ID-skydd

Får jag larm oavsett vilket företag som tar kreditupplysningen på mig?

Din kreditbevakning går via det svenska mjukvarusystemet Monitum. I tjänsten ingår till exempel Bisnode och CreditSafe som är två av Sveriges största kreditupplysnings- och datahanteringsföretag. Du blir larmad via SMS vid alla kreditupplysningar som tas i ditt namn hos dessa företag. Företag som exempelvis Klarna samt de största telekombolagen i Sverige köper kreditupplysningar via Bisnode och CreditSafe.

Jag handlade på nätet med mitt bankkort men fick inte larm från er?

När vi märker att det har skett en kreditförändring, till exempel att det har tagits ett lån eller gjorts en adressändring, skickar vi ett SMS och ett mejl för att försäkra oss om att det är du som genomfört kreditförändringen, eller om det är någon annan som har gjort det i ditt namn.

Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att hanteras av en handläggare som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig bestrida eventuella krav och fakturor som du har fått samt hjälpa dig att återställa din identitet och kreditvärdighet. Skulle vår avdelning inte lyckas hjälpa dig kan du i vissa fall få juridiskt stöd enligt de allmänna villkor för tjänsten.

Jag handlade på nätet med mitt bankkort men fick inte larm från er?

Ditt ID-skydd larmar inte när du gör köp på internet, utan när det sker kreditupplysningar eller görs ändringar i uppgifter som rör ditt personnummer.

Hur vet jag om jag blivit ID-kapad?

Logga in på minasidor.tryggsam.se och klicka på Händelser. Där ser du vad som utlöste larmet.

sophia gillar tryggsams id skydd
Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid leta vidare under FAQ