ID-skydd

Vad är ID-skydd och hur fungerar det?

telefon till tryggsams spärrlinje

Tryggsams ID-skydd håller din identitet och dina tillgångar säkra från bedrägerier och ID-kapningar genom en livebevakning av ditt personnummer. Vid ökad risk för bedrägerier notifieras du via SMS och med ett samtal till vår spärrlinje spärras ditt personnummer hos de största kreditupplysningsföretagen, vilket innebär att bedrägeriet stoppas i ett tidigt skede. Ifall bedrägeriet hinner genomföras hjälper våra jurister och handläggare till med att återställa din kreditvärdighet.

Vill du veta ännu mer?

Relevanta nyhetsartiklar tillhörande din fråga

Fem mest effektiva sätten att undvika ID-kapningar

När det kommer till ID-kapningar är förebyggande arbete avgörande. Här har vi samlat våra fem bästa tips på hur du kan försvåra det rejält för bedragare att sno din identitet på nätet. 

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Bankers och försäkringsbolags ID-skydd är ineffektiva

Banker och försäkringsbolag erbjuder ID-skydd, trots att tjänsten träder i kraft först efter att en ID-kapning har skett. För att ta avstånd från ineffektiva ID-skydd på marknaden väljer Tryggsam att lansera sin nya tjänst Kreditbevakning.

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Guide: Räcker det med hemförsäkringens ID-skydd?

I flera hemförsäkringar ingår ID-skydd, men en vanlig missuppfattning är att det ger samma skydd som exempelvis Tryggsams ID-skydd. I denna artikel förklarar vi vad den avgörande skillnaden är och varför du istället bör ha ett separat och mer effektivt ID-skydd.

Artikeln handlar om:
ID-skydd