ID-skydd

Vilka är fördelarna med att använda ID-skydd?

telefon till tryggsams spärrlinje

Tryggsams ID-skydd innebär att ditt personnummer livebevakas vilket innebär att så fort det sker en ändring i din kreditvärdighet eller vid ökad risk för bedrägerier, notifieras du via SMS. Det enda du behöver göra för att skydda dina personuppgifter är att ringa till spärrlinjen som är öppen dygnet runt alla dagar. Det är ett enkelt sätt att hålla din identitet och dina tillgångar säkra från id-kapningar och bedrägerier.

Vill du veta ännu mer?

Relevanta nyhetsartiklar tillhörande din fråga

Fem mest effektiva sätten att undvika ID-kapningar

När det kommer till ID-kapningar är förebyggande arbete avgörande. Här har vi samlat våra fem bästa tips på hur du kan försvåra det rejält för bedragare att sno din identitet på nätet. 

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Bankers och försäkringsbolags ID-skydd är ineffektiva

Banker och försäkringsbolag erbjuder ID-skydd, trots att tjänsten träder i kraft först efter att en ID-kapning har skett. För att ta avstånd från ineffektiva ID-skydd på marknaden väljer Tryggsam att lansera sin nya tjänst Kreditbevakning.

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Guide: Räcker det med hemförsäkringens ID-skydd?

I flera hemförsäkringar ingår ID-skydd, men en vanlig missuppfattning är att det ger samma skydd som exempelvis Tryggsams ID-skydd. I denna artikel förklarar vi vad den avgörande skillnaden är och varför du istället bör ha ett separat och mer effektivt ID-skydd.

Artikeln handlar om:
ID-skydd