ID-skydd

Är det värt att skaffa ID-skydd?

telefon till tryggsams spärrlinje

År 2021 utsattes över 200 000 svenskar för id-kapningar och då polisen endast löser 6 % av alla anmälda bedrägerier är det viktigt att ha ett eget id-skydd som skyddar ens identitet och tillgångar. Tryggsams ID-skydd livebevakar ditt personnummer och larmar dig omedelbart via SMS vid ökad risk för bedrägeri, så att du kan agera snabbt, innan bedrägeriet hinner genomföras.

Vill du veta ännu mer?

Relevanta nyhetsartiklar tillhörande din fråga

Fem mest effektiva sätten att undvika ID-kapningar

När det kommer till ID-kapningar är förebyggande arbete avgörande. Här har vi samlat våra fem bästa tips på hur du kan försvåra det rejält för bedragare att sno din identitet på nätet. 

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Bedrägerier har ökat med 26 procent på tio år

I Brå:s nya halvårsrapport har ris och ros presenterats när det berör bedrägerier. Över 90 000 anmälningar relaterade till bedrägeri har registrerats hos polisen, samtidigt som antalet identitetsbedrägerier minskat. Dock är orsaken till minskningen svår att fastställa. 

Artikeln handlar om:
Kreditbevakning

Guide: Räcker det med hemförsäkringens ID-skydd?

I flera hemförsäkringar ingår ID-skydd, men en vanlig missuppfattning är att det ger samma skydd som exempelvis Tryggsams ID-skydd. I denna artikel förklarar vi vad den avgörande skillnaden är och varför du istället bör ha ett separat och mer effektivt ID-skydd.

Artikeln handlar om:
ID-skydd