ID-skydd

Hur fungerar ett ID-skydd?

telefon till tryggsams spärrlinje

Ett ID-skydd bevakar ditt personnummer och larmar ifall personnumret används. Alla ID-skydd på marknaden har inte den funktionen, men den är avgörande för att man ska kunna upptäcka bedrägeriet i tid. Tryggsams ID-skydd ger även tillgång till handläggare och specialiserade jurister som hjälper till att avskriva felaktiga betalningskrav samt återställa kreditvärdigheten efter en id-kapning. I tjänsten ingår även en dygnet runt-öppen spärrservice samt möjlighet att följa sin kreditprofil.

Vill du veta ännu mer?

Relevanta nyhetsartiklar tillhörande din fråga

Bankers och försäkringsbolags ID-skydd är ineffektiva

Banker och försäkringsbolag erbjuder ID-skydd, trots att tjänsten träder i kraft först efter att en ID-kapning har skett. För att ta avstånd från ineffektiva ID-skydd på marknaden väljer Tryggsam att lansera sin nya tjänst Kreditbevakning.

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Guide: Svar på de vanligaste frågorna kring ID-skydd!

Det är aldrig kul att bli bedragen på pengar, speciellt inte anonymt via Internet. I dagsläget säljs flera ID-skydd via telefonförsäljning eller online via nätet och det kan vara svårt att förstå vad tjänsten innebär eller vad du får ut av det som kund. Låt oss reda ut några av de mest ställda frågorna kring ämnet ID-kapning.

Artikeln handlar om:
ID-skydd