INGÅR I KREDITBEVAKNING

Se ditt kreditbetyg med en snabb digital kreditkoll

Vårt digitala verktyg analyserar din kreditprofil, inklusive ditt kreditbetyg. Följ din kreditvärdighet i realtid med vår kreditkoll!

kreditkoll i mobilen
Arrow to page section

Se ditt kreditbetyg med en snabb digital kreditkoll

Kreditbevakning med ID-skydd rekommenderat av reco 6 år i radkreditkoll i mobilen

Vårt digitala verktyg analyserar din kredit inklusive kreditbetyg. Följ din kreditvärdighet i realtid med vår kreditkoll.

Beställ Kreditbevakning: Kreditkoll ingår Kundservice
tryggsam brandlarm

Se din kreditprofil

När du misstänker att du blivit ID-kapad ringer du spärrlinjen. Bedrägerispärren spärrar din kreditupplysning hos de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige

Få koll på din kreditscore

Kreditscore är ett mått mellan 1-10 som används av långivare och kreditgivare för att bedöma om en person är en bra kandidat för att få lån eller kredit. Kreditscoren används som ett verktyg för att förutsäga hur troligt det är att personen kommer att betala tillbaka lånet eller krediten i tid.

Kreditkoll ingår endast i Kreditbevakningen

Se din kreditprofil

Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd skyddar din kreditvärdighet vid bedrägeri. Vår tjänst förebygger brott, spärrar ditt personnummer vid ökad bedrägeririsk och hjälper till att återställa din kreditvärdighet efter ett bedrägeri.

Få koll på ditt kreditbetyg

Kreditbetygen löper på en skala från 1-10, där ett är det lägsta och tio det högsta. Skalan används av lån- och kreditgivare för att bedöma återbetalningsförmågan hos den som önskar ta lån eller handla på kredit. 

Mina taxeringsuppgifter

Se din inkomst och övriga uppgifter relaterade till din privatekonomi över åren. Du finner samma information i en kreditupplysning.

Kreditkoll ingår endast i Kreditbevakningen

Vad ser jag med en kreditkoll?

gratis kreditupplysningar
Mitt Kreditbetyg
gratis kreditupplysningar
Min kreditvärdighet
gratis kreditupplysningar
Kreditupplysningar
jag köper bästa id skydd

Se min kreditvärdighet nu

Ju högre kreditscore, desto mer sannolikt är det att personen kommer att få lån eller kredit. Med Tryggsams kreditkoll ser du din kreditvärdighet digital och har möjlighet att bevara och förbättra den.
Beställ Kreditbevakningen

Se min kreditvärdighet nu

Ju högre ditt kreditbetyg är, ju mer sannolikt är det att du kommer att bli beviljad lån samt få möjlighet att handla på kredit. Med Tryggsams kreditkoll ser du din kreditvärdighet digitalt och får möjlighet att bevara samt förbättra den.

Beställ kreditbevakning

Vanliga frågor om kreditvärdighet och vår kreditkoll

Vad innehåller min kreditprofil?

Din kreditprofil innehåller alla uppgifter som finns kopplade till ditt personnummer. Det exakta innehållet kan skilja sig från person till person, men exempelvis syns alltid folkbokföringsuppgifter, telefonnummer, födelsedatum, taxeringsuppgifter, betalningsanmärkningar, skuldsaldo, bolagsengagemang, uppgifter från Kronofogden, eventuella fastighetsinnehav och kreditupplysningar som tagits på dig.

Hur ser jag min kreditvärdighet?

Logga in på minasidor.tryggsam.se för att se din kreditprofil och kreditvärdighet.

Vad är en kreditupplysning?

Kreditbetygen löper från en skala mellan ett och tio, där ett är det lägsta och tio det högsta. Med ett lågt kreditbetyg anses du ha en sämre återbetalningsförmåga jämfört med om du har ett högre kreditbetyg. 

Har du mellan ett och fem i kreditbetyg kan banken se dig som en risk och därmed ta extra betalt i form av en högre ränta. Med ett lägre kreditbetyg finns också risken att du blir nekad hyreskontrakt och inte tillåts köpa varor på avbetalning. Är ditt kreditbetyg mellan fem och sju vill banken ofta göra en mer noggrann granskning av dig och din betalningsförmåga innan de beviljar dig ett lån. Ett kreditbetyg mellan sju och tio anser banken innebär att du är ansvarstagande och därmed är de villiga att låna ut en större summa pengar.

Med Tryggsams kreditbevakning notifierar vi dig direkt när det riskerar att ske en ändring i ditt kreditbetyg, exempelvis om någon försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn.

Vad är ett bra kreditbetyg?

Allt är relativt till din livssituation. Men 10 är högst.

Hur kan jag förbättra mitt kreditbetyg?

Med ett högt kreditbetyg förbättras möjligheterna till att få banklån med mer fördelaktig ränta och man får större möjligheter att få handla på avbetalning samt köpa abonnemang. Det finns ett antal tillvägagångssätt man kan använda med syfte att höja sitt kreditbetyg:

+ Samla ihop dina lån och krediter till ett större lån eller en större kredit. Att ha så få lån och krediter som möjligt är gynnsamt om man vill höja sitt kreditbetyg.

+ Betala tillbaka lån och krediter så snabbt som möjligt.

+ Undvik betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningar finns kvar i tre år efter att skulden betalats och gör det ofta svårare att bli beviljad exempelvis lån och hyreskontrakt.

+ Att ha en fast inkomst samt att man har bott en längre period på samma adress är nyckelfaktorer för att nå ett förbättrat kreditbetyg.

sophia gillar tryggsams id skydd
Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid leta vidare under FAQ