Spärra personnummer: Så går det till – 3 enkla steg!

Att spärra personnummer kan väcka frågetecken. Däremot är spärrning av personnummer av de viktigaste åtgärder för att förhindra en pågående ID-kapning. I denna guide visas tre enkla steg hur vi går tillväga ifall du skulle behöva spärra ditt personnummer.

Det första vanliga tecknet på att man håller på att bli ID-kapad, är att en okänd person genomfört en kreditupplysning i ditt namn. En kreditupplysning som gjorts av fel person kan leda till flera olika bedrägerier; som att lån tas i ens eget namn eller att produkter köps online av bedragaren. För att förhindra denna typ av bedrägeribrott gäller det att agera snabbt. Därför är det viktigt, så fort du misstänker att du blir eller blivit ID-kapad, att spärra ditt personnummer.

Att spärra personnummer är inte farligt och behöver aldrig vara en permanent handling. Med vår kreditbevakning hjälper vi dig från start, ger råd längs vägen och följer upp med professionella resurser. Så här ska du agera ifall du är skyddad med Tryggsams kreditbevakning (Premium):

  1. Ring spärrlinjen!

Ditt personnummer blir spärrat hos de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige. Genom att spärra ditt personnummer kan ingen genomföra kreditköp i ditt namn. Spärrlinjen har öppet alla dagar om året och hela dygnet runt. 

  1. Gör en polisanmälan 

Direkt efter att vi spärrat ditt personnummer, rekommenderar vi att du gör en polisanmälan. Så fort en polisanmälan gjorts kan du förse oss med en kopia samt en fullmakt på din polisanmälan – resten sköter vi. 

  1. Vi sköter resten

En av våra handläggare kommer kontakta dig och vägleda dig genom hela processen. Våra handläggare har lång erfarenhet och finns tillgängliga stora delar av dygnet. Utöver stöd och rådgivning erbjuder vi även juridiska åtgärder med stöd från våra jurister som alla är specialiserade inom bedrägeribrott. 

Vill du bli skyddad av Tryggsams kreditbevakning? Beställ idag eller ring oss på 0771-404 505.