JÄMFÖRELSE ID-SKYDD

UC:s ID-skydd

Om tryggsams id skydd, brandlarm och bolagsbevakning

Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd och UC:s ID-skydd är två välanvända tjänster som håller dig säker mot bedrägerier och ID-kapningar. Här berättar vi mer om de två alternativen så att du kan göra ett genomtänkt val för vilken tjänst som passar dig bäst.

Tryggsams Kreditbevakning
  Om tryggsams id skydd, brandlarm och bolagsbevakning
  Köpt det bästa id skyddet

  Tryggsams eller MySafetys ID-skydd

  Det är många som väljer mellan Tryggsams tjänst Kreditbevakning med ID-skydd och MySafetys ID-skydd. Här följer några anledningar till varför Tryggsams kunder uppskattar vår Kreditbevakning med ID-skydd.

  Nöjda kunder

  Tryggsam har över 1100 omdömen på Sveriges största oberoende omdömessajt Reco.se och har ett genomsnittligt betyg på 4.4 av 5. MySafety saknar omdömen på Reco.se och har drygt 575 omdömen på Trustpilot, med ett genomsnittligt betyg på 4.3 av 5 (uppgifter inhämtade i maj 2023).

  Juridisk experthjälp

  Tryggsam har både erfarna handläggare samt jurister som hjälper till ifall du skulle drabbas av ett bedrägeri. Även MySafety erbjuder juridisk hjälp. Som kund hos Tryggsam tar en specialiserad jurist över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet efter ett bedrägeri eller ID-kapning.

  Koll på din kreditvärdighet

  I Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd ingår funktionen Kreditkoll där du kan se din kreditvärdighet. MySafetys ID-skydd har inte den funktionen. Kreditvärdighet är ett mått på din ekonomiska status och återbetalningsförmåga och är avgörande för att få ta del av exempelvis banklån, gymkort och hyreskontrakt.

  Tryggsams eller UC:s
  ID-skydd

  Det är många som väljer mellan Tryggsams tjänst Kreditbevakning med ID-skydd och UC:s ID-skydd. Här följer några anledningar till varför Tryggsams kunder rekommenderar vår Kreditbevakning med ID-skydd.

  En bred bevakning

  Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd använder sig av kreditupplysningsföretagen Bisnode, Creditsafe och Valetive för att få en bred och heltäckande bevakning av våra kunders personnummer. UC:s ID-skydd använder sitt eget kreditupplysningssystem vilket ger ett mindre skydd som dessutom endast skyddar mot bo- och privatlån, där en minoritet av ID-kapningar sker, enligt statistik från Nationellt bedrägericenter.

  Kostnadsfri kreditkoll

  I Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd ingår funktionen Kreditkoll där du kan se din kreditvärdighet. UC har funktionen i den separata tjänsten Kreditkollen som kostar 49 kronor per månad. Kreditvärdighet är ett mått på din ekonomiska status och återbetalningsförmåga och är av stor vikt för att få ta del av exempelvis banklån, prenumerationstjänster och hyreskontrakt.

  Bedrägerilarm i realtid

  Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd larmar dig direkt via SMS när en kreditupplysning tagits i ditt namn samt vid ökad risk för bedrägerier. På så sätt kan våra handläggare stoppa ett bedrägeri innan det hinner genomföras alternativt minska dess omfattning. Larmet från UC ID-skydd kommer inom 24 timmar vilket gör att bedrägeriet redan kan ha hunnit genomföras.