JÄMFÖRELSE ID-SKYDD

Kivras ID-skydd

Om tryggsams id skydd, brandlarm och bolagsbevakning

Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd och Kivra är två bra tjänster för att hålla dig säker mot bedrägerier och ID-kapningar. Nedan berättar vi mer om de två alternativen så att du kan göra ett smart val gällande vilken tjänst som passar dig bäst.

Tryggsams Kreditbevakning
  Om tryggsams id skydd, brandlarm och bolagsbevakning
  Köpt det bästa id skyddet

  Tryggsams eller MySafetys ID-skydd

  Det är många som väljer mellan Tryggsams tjänst Kreditbevakning med ID-skydd och MySafetys ID-skydd. Här följer några anledningar till varför Tryggsams kunder uppskattar vår Kreditbevakning med ID-skydd.

  Nöjda kunder

  Tryggsam har över 1100 omdömen på Sveriges största oberoende omdömessajt Reco.se och har ett genomsnittligt betyg på 4.4 av 5. MySafety saknar omdömen på Reco.se och har drygt 575 omdömen på Trustpilot, med ett genomsnittligt betyg på 4.3 av 5 (uppgifter inhämtade i maj 2023).

  Juridisk experthjälp

  Tryggsam har både erfarna handläggare samt jurister som hjälper till ifall du skulle drabbas av ett bedrägeri. Även MySafety erbjuder juridisk hjälp. Som kund hos Tryggsam tar en specialiserad jurist över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet efter ett bedrägeri eller ID-kapning.

  Koll på din kreditvärdighet

  I Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd ingår funktionen Kreditkoll där du kan se din kreditvärdighet. MySafetys ID-skydd har inte den funktionen. Kreditvärdighet är ett mått på din ekonomiska status och återbetalningsförmåga och är avgörande för att få ta del av exempelvis banklån, gymkort och hyreskontrakt.

  Tryggsams eller Kivras ID-skydd

  Det är vanligt att välja mellan Tryggsam Kreditbevakning med ID-skydd och Kivras ID-skydd. Nedan följer några anledningar till varför Tryggsams kunder använder vår Kreditbevakning med ID-skydd.

  Bedrägerilarm i realtid

  Kivra är endast en digital brevlåda vilket gör att det kan dröja upp till tre arbetsdagar innan du notifieras att en kreditupplysning tagits i ditt namn och då kan bedrägeriet redan ha hunnit genomföras. Tryggsam notifierar dig å andra sidan i realtid, så att du kan agera snabbt - redan innan bedrägeriet hunnit ske, för att skydda din identitet och dina tillgångar.

  Tillgång till experthjälp

  Tryggsam har både erfarna handläggare och jurister som är inriktade på just bedrägerier, vilka hjälper till ifall du skulle drabbas av ett bedrägeri. Som kund hos Tryggsam tar en specialiserad jurist över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet efter ett bedrägeri eller en ID-kapning.

  Kostnadsfri kreditkoll

  I Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd ingår tjänsten Kreditkoll där du som kund kan se din kreditvärdighet. Kreditvärdighet är ett mått på din ekonomiska status och återbetalningsförmåga och är avgörande för att få ta del av exempelvis lån från banken,  hyreskontrakt samt för att få handla på faktura. Denna tjänst är något som Kivra inte erbjuder.