Kreditbevakning

Hur vet man att man blivit utsatt för bedrägeri?

telefon till tryggsams spärrlinje

Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd larmar dig direkt via SMS vid risk för bedrägeri. Det kan till exempel vara att en kreditupplysning tagits i ditt namn. Känner du inte igen händelsen kan det röra sig om ett bedrägeri och du ska då direkt ringa till Tryggsams spärrlinje. Utan ett ID-skydd som livebevakar ditt personnummer och larmar i realtid är det väldigt svårt att veta om man blir utsatt för bedrägeri då man ofta inte märker det förrän köp eller lån redan har genomförts. Tryggsams Kreditbevakning med ID-skydd är byggd för att du ska upptäcka bedrägeriet direkt, för att kunna stoppa det omedelbart.

Vill du veta ännu mer?

Relevanta nyhetsartiklar tillhörande din fråga

Fem mest effektiva sätten att undvika ID-kapningar

När det kommer till ID-kapningar är förebyggande arbete avgörande. Här har vi samlat våra fem bästa tips på hur du kan försvåra det rejält för bedragare att sno din identitet på nätet. 

Artikeln handlar om:
ID-skydd

Guide: Räcker det med hemförsäkringens ID-skydd?

I flera hemförsäkringar ingår ID-skydd, men en vanlig missuppfattning är att det ger samma skydd som exempelvis Tryggsams ID-skydd. I denna artikel förklarar vi vad den avgörande skillnaden är och varför du istället bör ha ett separat och mer effektivt ID-skydd.

Artikeln handlar om:
ID-skydd