ID-SKYDD PREMIUM

Ditt skydd går snart ut - fortsätt säkra din kreditvärdighet nu!

Under en begränsad tid har du kostnadsfritt fått prova Tryggsams rekommenderade Kreditbevakning med ID-skydd. Nu håller tiden på att gå ut, men för bara 99 kr/månaden fortsätter du att vara skyddad.
Tack! Din beställning är nu mottagen. Inom 1-3 dagar kommer du att motta ett brev som bekräftar din beställning.

Du är nu ett steg närmare ett Tryggare boende.
Hoppsan! Någonting blev fel, var vänlig och försök igen.
Beställ nu Kundservice

Kreditbevakning med ID-skydd

Din kreditvärdighet är bland det viktigaste du har. Tryggsams Kreditbevakning hjälper dig att förebygga brott och att återställa din kreditvärdighet vid falska fakturor, ID-kapning och ekonomisk förlust.
id skydd premium bevakning

Live bevakning av personuppgifter

Missa aldrig en viktig händelse! SMS-larm i mobilen direkt vid risk för bedrägeri, kreditupplysning eller om dina uppgifter ändras.

spärra personnummer med id skydd

Spärrservice 24/7

Med ett samtal spärrar vi ditt personnummer och dina ID-handlingar direkt utan ställtider.

bevaka ditt personnummer med id skydd

Kreditprofil & Kreditscore

Vårt digitala verktyg analyserar din kredit inkl. kreditbetyg, Följ din kreditvärdighet i realtid.

Kreditbevakning med SMS i mobilen
spärra id nummer

Bedrägerihantering

Oavsett typ av bedrägeri kan du känna dig lugn. Våra experter har 5+ års erfarenhet av att skydda utsatta svenskar.

bästa id skyddet

ID-skydd

Handläggare med erfarenhet av att att hjälpa 40 000+ kunder. Skyddar din identitet mot ekonomisk förlust och hjälper dig att återställa kreditvärdigheten vid en identitetskapning.

skydda identiteten

Juridisk experthjälp

En specialiserad jurist tar över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet vid bedrägeri eller kapad identitet.

Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
rekommenderat id skyddrekommenderat id skydd recoTryggsam rekommenderat företag 2019Tryggsam årets entreprenör Tryggsam gasell företag 2019Rekommenderat företag 2017 reco.seRekommenderat företag 2018 reco.seRekommenderat företag 2019 reco.seÅrets unga entreprenör 2016 Founders AlianceÅrets unga entreprenör 2016 Founders Aliance
Tryggsam rekommenderat företag 2020Tryggsam rekommenderat företag 2019rekommenderat id skydd reco
2020
2019
2018
maria älskar tryggsams id skydd

Varför behövs kreditbevakning

Vissa säger identitetskapning, andra ID-stöld eller ID-kapning. Oavsett benämning är det ett av Sveriges vanligaste bedrägerier enligt Stockholmspolisen.

id skydd statistik
ID-kapning är ett av våra vanligaste brott

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt och varje år sker det långt över 100 000 ID-kapningar i Sverige. Redan 2015 anmäldes 185 000
ID-kapningar och sedan dess har brottet ökat för varje år. Mindre en 1% av brotten hinner polisen med att utreda och lösa*

*Källa Nationellt bedrägericenter & Sifo

vad är en id kapning
Så blir du ID-kapad

En ID-kapning eller ID-stöld är när någon stjäl din identitet för att köpa och göra saker i ditt namn. Det vill säga använder ditt personnummer, ditt namn, ID-handlingar eller inloggningsuppgifter för att låtsas vara du och köpa saker och ingå ekonomiska avtal. Att råka ut för en identitetsstöld kan bli väldigt jobbigt för den drabbade.

Vi älskar när du hör av dig!

Har du frågor eller funderingar?

Vi vill gärna hjälpa till. Kontakta vår kundservice för snabba svar.

STATISTIK

166 000

Personer drabbade under 2019.

56%

Ökningar av identitetskapningar mellan 2016-2017.

70 000

Snittet av värdet på
ID-kapningar i Sverige

2%

Ungefär utreder Polisen
av alla anmälda
identitetskapningar

Vanligt förekommande frågor

Får jag larm oavsett vilket företag som tar kreditupplysningen om mig?

Din bevakning går via det svenska systemet Monitum. I denna tjänst ingår till exempel Bisnode och CreditSafe som är två av Sveriges största upplysnings- och datahanteringsföretag. Alla kreditupplysningar som tas hos dessa företag larmar dig. Företag som exempelvis Klarna eller dom största telekombolagen i Sverige köper upplysningar via dessa företag och larmar därmed.

Hur hjälper ni mig vid en id-kapning?

När vi märker att det har skett en kreditförändring, till exempel att det har tagits ett lån, beställts ett mobilabonnemang eller gjorts en adressändring, så skickar vi ett sms och ett e-mail för att försäkra oss om att det är du som tagit ett lån eller om det är någon annan som har gjort det i ditt namn. Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att bearbetas av en avdelning som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig att bestrida eventuella krav eller fakturor som du har fått samt hjälpa dig att återställa din identitet. Skulle vår avdelning som hjälper dig inte lyckas bestrida och hjälpa dig kan du i vissa fall få juridiskt stöd enligt de allmänna villkor för tjänsten.

Hur spärrar jag min kreditupplysning via er?

Om du har konstaterat att någon brukat din identitet och vill ha assistans så ringer du vår spärrlinje på 0771 – 740 000 som är öppen dygnet runt. Vår personal kommer hjälpa dig att gå igenom vad som ska spärras och hjälper dig att hantera situationen samt utföra spärr hos de största kreditupplysningsföretagen.

Jag handlade på nätet med mitt bankkort men fick inte larm från er?

Ditt ID-Skydd larmar inte när du gör köp på internet, utan när det sker kreditupplysningar eller görs ändringar i uppgifter som rör ditt personnummer.

Jag har fått larm, men hur ser jag vad som har hänt?

Logga in på minasidor.tryggsam.se och klicka på Händelser. Där ser du vad som utlöste larmet.

Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid leta vidare under FAQ