ID-SKYDD PREMIUM

Digital Kampanj
mot bedrägeri

Under en begränsad tid kommer vi att erbjuda vårt populära ID-skydd helt gratis under 3 månader (ord. 49 kr/månad) som hjälper dig både innan, under och efter en ID-kapning.
Tack! Din beställning är nu mottagen. Inom 1-3 dagar kommer du att motta ett brev som bekräftar din beställning.

Du är nu ett steg närmare ett Tryggare boende.
Hoppsan! Någonting blev fel, var vänlig och försök igen.
Beställ nu Kundservice

ID-SKYDD BAS

Bevakning (enkel) av 1 användare och spärrlinje när du råkar illa ut. Med Tryggsams ID-Skydd Bas får du full koll och lugn och ro i vardagen.
unik bevakning

Unik bevakning

När en personuppgift eller en kreditupplysning tas på dig skickar vi direkt ett SMS.

Tryggsams nöjda kunder

Handläggare

Tryggsams handläggare bestrider dina felaktiga fakturor och krav och håller i kontakten med Kronofogden.

Id skydd med sms larm i mobilen
spärrlinje 24/7

Spärrlinje 24/7

Med ett samtal spärrar vi ditt personnummer och dina id-handlingar direkt utan ställtider.

bevaka ditt företag

Enkla mina sidor

All din information samlas på ett och samma ställe så du enkelt kan hålla dig uppdaterad.

Beställ nu
Läs mer om vad
våra kunder
tycker om oss.
rekommenderat id skyddrekommenderat id skydd recoTryggsam rekommenderat företag 2019Tryggsam årets entreprenör Tryggsam gasell företag 2019Rekommenderat företag 2017 reco.seRekommenderat företag 2018 reco.seRekommenderat företag 2019 reco.seÅrets unga entreprenör 2016 Founders AlianceÅrets unga entreprenör 2016 Founders Aliance
Tryggsam rekommenderat företag 2020Tryggsam rekommenderat företag 2019rekommenderat id skydd reco
2020
2019
2018
VARFÖR?
maria älskar tryggsams id skydd

Varför behöver jag ID-Skydd?

Vissa säger identitetskapning, andra ID-stöld eller ID-kapning. Oavsett benämning är det ett av Sveriges vanligaste bedrägerier enligt Stockholmspolisen.

id skydd statistik
ID-kapning är ett av våra vanligaste brott

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt och varje år sker det långt över 100 000 ID-kapningar i Sverige. Redan 2015 anmäldes 185 000
ID-kapningar och sedan dess har brottet ökat för varje år. Mindre en 1% av brotten hinner polisen med att utreda och lösa*

*Källa Nationellt bedrägericenter & Sifo

vad är en id kapning
Så blir du ID-kapad

En ID-kapning eller ID-stöld är när någon stjäl din identitet för att köpa och göra saker i ditt namn. Det vill säga använder ditt personnummer, ditt namn, ID-handlingar eller inloggningsuppgifter för att låtsas vara du och köpa saker och ingå ekonomiska avtal. Att råka ut för en identitetsstöld kan bli väldigt jobbigt för den drabbade.

Kundberättelse

Vi kontaktar en av våra kunder via spärrlinjen då
hon har blivit Id-kapad.  

Vi hjälpte först kunden att spärra personnumret och sedan tog en handläggare kontakt med Jennie för att höra vad som hänt.  

Det är en flyktig bekant till henne som har tagit olika lån på totalt över 300 000 kr. Detta är lån som har betalats ut och sedan förts över till andra konton. ID-kaparen har även utöver detta försökt att ta flera lån innan personnumret spärrades men dessa gick ej igenom då hennes kreditvärdighet redan var i botten.  Handläggare bad henne att skicka in kopia på allt från dom olika bankerna så som fakturakopior, kreditupplysningar samt en fullmakt så att vi kan ta över ärendet.  Under ett års tid så pågår bestridanden av fakturor och krav utav våran handläggare, vissa bolag var mer tillmötesgående medan vissa fortsatte skicka samma krav gång på gång trots bestridande.

Efter drygt ett års tid av bestridande av fakturor är allt avskrivet alt. riktat till bedragaren! tack vare vårt id-skydd fick Jenny larm om att sin kreditvärdighet gått i botten, hjälp med att återupprätta den, hjälp med att bestrida alla fordringar och en hjälpande hand igenom hela denna processen.

Vi älskar när du hör av dig! 😊

Har du frågor eller funderingar?

Vi vill gärna hjälpa till. Kontakta vår kundservice för snabba svar.

STATISTIK

166 000

Personer drabbade under 2019.

56%

Ökningar av identitetskapningar mellan 2016-2017.

70 000

Snittet av värdet på
ID-kapningar i Sverige

1%

Ungefär utreder Polisen
av alla anmälda
identitetskapningar

Vanligt förekommande frågor

Får jag larm oavsett vilket företag som tar kreditupplysningen om mig?

Din bevakning går via det svenska systemet Monitum. I denna tjänst ingår till exempel Bisnode och CreditSafe som är två av Sveriges största upplysnings- och datahanteringsföretag. Alla kreditupplysningar som tas hos dessa företag larmar dig. Företag som exempelvis Klarna eller dom största telekombolagen i Sverige köper upplysningar via dessa företag och larmar därmed.

Hur hjälper ni mig vid en id-kapning?

När vi märker att det har skett en kreditförändring, till exempel att det har tagits ett lån, beställts ett mobilabonnemang eller gjorts en adressändring, så skickar vi ett sms och ett e-mail för att försäkra oss om att det är du som tagit ett lån eller om det är någon annan som har gjort det i ditt namn. Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att bearbetas av en avdelning som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig att bestrida eventuella krav eller fakturor som du har fått samt hjälpa dig att återställa din identitet. Skulle vår avdelning som hjälper dig inte lyckas bestrida och hjälpa dig kan du i vissa fall få juridiskt stöd enligt de allmänna villkor för tjänsten.

Hur spärrar jag min kreditupplysning via er?

Om du har konstaterat att någon brukat din identitet och vill ha assistans så ringer du vår spärrlinje på 0771 – 740 000 som är öppen dygnet runt. Vår personal kommer hjälpa dig att gå igenom vad som ska spärras och hjälper dig att hantera situationen samt utföra spärr hos de största kreditupplysningsföretagen.

Jag handlade på nätet med mitt bankkort men fick inte larm från er?

Ditt ID-Skydd larmar inte när du gör köp på internet, utan när det sker kreditupplysningar eller görs ändringar i uppgifter som rör ditt personnummer.

Jag har fått larm, men hur ser jag vad som har hänt?

Logga in på minasidor.tryggsam.se och klicka på Händelser. Där ser du vad som utlöste larmet.

Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid leta vidare under FAQ