ID-SKYDD PREMIUM

Skydda din identitet och kreditvärdighet

Under en begränsad tid erbjuder vi medlemmar av Golfhäftet vårt populära ID-skydd Premium helt kostnadsfritt under fyra månader!
Efter test perioden stoppas tjänsten om du inte väljer att förlänga.

Tack! Din beställning är nu mottagen. Inom 1-3 dagar kommer du att motta ett brev som bekräftar din beställning.

Du är nu ett steg närmare en Tryggare vardag.
Hoppsan! Någonting blev fel, var vänlig och försök igen.
Beställ nu Kundservice

ID-SKYDD PREMIUM

Bevakning, realtidslarm och juridisk hjälp när du råkar illa ut. Med Tryggsams ID-Skydd Premium får du full koll och lugn och ro i vardagen. Ingår bevakning av en användare, med tillhörande handläggare, spärrlinje, spärrservice och Mina Sidor.
unik bevakning

Unik bevakning

När en personuppgift eller en kreditupplysning tas på dig skickar vi direkt ett SMS.

Tryggsams nöjda kunder

Handläggare

Tryggsams handläggare bestrider dina felaktiga fakturor och krav och håller i kontakten med Kronofogden.

kreditprofil

Kreditprofil

Du ser din egna kreditprofil och kan följa din ekonomiska utveckling från dag till dag.

Id skydd med sms larm i mobilen
spärrlinje 24/7

Spärrlinje 24/7

Med ett samtal spärrar vi ditt personnummer och dina id-handlingar direkt utan ställtider.

juridisk hjälp

Juridisk hjälp

En specialiserad jurist tar över ditt ärende för att återställa din kreditvärdighet, när du fått din identitet kapad.

spärrservice

Spärrservice

Spärra alla dina kort och värdehandlingar med ett samtal.

Läs mer om vad
våra kunder
tycker om oss.
rekommenderat id skyddrekommenderat id skydd recoTryggsam rekommenderat företag 2019Tryggsam årets entreprenör Tryggsam gasell företag 2019Rekommenderat företag 2017 reco.seRekommenderat företag 2018 reco.seRekommenderat företag 2019 reco.seÅrets unga entreprenör 2016 Founders AlianceÅrets unga entreprenör 2016 Founders Aliance
Tryggsam rekommenderat företag 2020Tryggsam rekommenderat företag 2019rekommenderat id skydd reco
2020
2019
2018
VARFÖR?
maria älskar tryggsams id skydd

Varför behöver jag ID-Skydd?

Vissa säger identitetskapning, andra ID-stöld eller ID-kapning. Oavsett benämning är det ett av Sveriges vanligaste bedrägerier enligt Stockholmspolisen.

id skydd statistik
ID-kapning är ett av våra vanligaste brott

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt och varje år sker det långt över 100 000 ID-kapningar i Sverige. Redan 2015 anmäldes 185 000
ID-kapningar och sedan dess har brottet ökat för varje år. Mindre en 1% av brotten hinner polisen med att utreda och lösa*.

*Källa Nationellt bedrägericenter & Sifo

vad är en id kapning
Så blir du ID-kapad

En ID-kapning eller ID-stöld är när någon stjäl din identitet för att köpa och göra saker i ditt namn. Det vill säga använder ditt personnummer, ditt namn, ID-handlingar eller inloggningsuppgifter för att låtsas vara du och köpa saker och ingå ekonomiska avtal. Att råka ut för en identitetsstöld kan bli väldigt jobbigt för den drabbade.

Kundberättelse
Jennie får ett larm från Tryggsam om att lån har tagits i hennes namn. Tryggsams handläggare kopplas in och det visar sig att det rör sig om en ID-kapare.  

Det är en ytlig bekant till Jennie som inte bara har kört hennes kreditvärdighet i botten, utan även lyckats ta olika lån på över 300 000 kr som redan blivit överförda till andra konton. 

Pengarna från lånen är alltså borta, men Jennie står till svars för fakturor, räntor och krav. Tryggsams handläggare tar i samråd med Jennie över ärendet och bestrider kraven. 

Bestridandet av bedrägeriet blir en utdragen process, men efter ett års tid är alla fakturor och krav avskrivna eller flyttade till bedragaren. Tack vare Tryggsams ID-skydd blev Jennies kreditvärdighet återställd och samtliga fakturorna avskrivna. Vi på Tryggsam är glada att vi kunde stödja Jennie under den här utmanande tiden.

Vi älskar när du hör av dig!

Har du frågor eller funderingar?

Vi vill gärna hjälpa till. Kontakta vår kundservice för snabba svar.

STATISTIK

166 000

Personer drabbade under 2019.

56%

Ökningar av identitetskapningar mellan 2016-2017.

70 000

Snittet av värdet på
ID-kapningar i Sverige.

1%

Ungefär utreder Polisen
av alla anmälda
identitetskapningar.

Vanligt förekommande frågor

Får jag larm oavsett vilket företag som tar kreditupplysningen om mig?

Din bevakning går via det svenska systemet Monitum. I denna tjänst ingår till exempel Bisnode och CreditSafe som är två av Sveriges största upplysnings- och datahanteringsföretag. Alla kreditupplysningar som tas hos dessa företag larmar dig. Företag som exempelvis Klarna eller dom största telekombolagen i Sverige köper upplysningar via dessa företag och larmar därmed.

Hur hjälper ni mig vid en id-kapning?

När vi märker att det har skett en kreditförändring, till exempel att det har tagits ett lån, beställts ett mobilabonnemang eller gjorts en adressändring, så skickar vi ett sms och ett e-mail för att försäkra oss om att det är du som tagit ett lån eller om det är någon annan som har gjort det i ditt namn. Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att bearbetas av en avdelning som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig att bestrida eventuella krav eller fakturor som du har fått samt hjälpa dig att återställa din identitet. Skulle vår avdelning som hjälper dig inte lyckas bestrida och hjälpa dig kan du i vissa fall få juridiskt stöd enligt de allmänna villkor för tjänsten.

Hur spärrar jag min kreditupplysning via er?

Om du har konstaterat att någon brukat din identitet och vill ha assistans så ringer du vår spärrlinje på 0771 – 740 000 som är öppen dygnet runt. Vår personal kommer hjälpa dig att gå igenom vad som ska spärras och hjälper dig att hantera situationen samt utföra spärr hos de största kreditupplysningsföretagen.

Jag handlade på nätet med mitt bankkort men fick inte larm från er?

Ditt ID-Skydd larmar inte när du gör köp på internet, utan när det sker kreditupplysningar eller görs ändringar i uppgifter som rör ditt personnummer.

Jag har fått larm, men hur ser jag vad som har hänt?

Logga in på minasidor.tryggsam.se och klicka på Händelser. Där ser du vad som utlöste larmet.

Kanske det bästa ID skyddet.
Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid leta vidare under FAQ